Over ons

Wat leuk dat je onze website aan het bekijken bent. Wij zijn Maikel & Wendy Koot en al vanaf kind beiden met honden actief en dus geïnfecteerd met het hondenvirus. Iets waar je nooit meer vanaf gaat komen. Wij wonen met onze kinderen, Xavio en Nikita in het prachtige Groningen, het plaatsje ’t Zandt. Hier hebben wij heerlijk de rust en de ruimte voor onze hondenhobby.

Cupido is mijn (Wendy) eerste Chinese Naakthond geweest, die helaas op 28 oktober 2014 is ingeslapen. Hij is maar liefst 14 jaar, 8 maanden en 11 dagen oud geworden. Door hem is er ook absoluut sprake van een besmetting van de Chinese Crested. Op 2 juni 2003 is ons eerste nestje Chinese Naakthonden geboren, het AA-nestje.

In deze inmiddels bijna 19 jaren hebben wij meerdere nestjes gefokt uit verschillende combinaties en zijn er in onze fokkerij ook meerdere kampioenen geboren.

Wij zijn trots op onze honden en uiteraard fokken wij uitsluitend met honden, die getest zijn op hun gezondheid (PLL, PRAprcd, ECVO en Patella Luxatie) en die kampioenswaardig zijn. Temperament is voor ons een hot-item, wij staan voor een open en enthousiaste Chinese Naakthond. Dit zul je ook absoluut terug zien in de showring, wat onze passie is!!

Wij zijn beiden exterieurkeurmeester van diverse rassen, maar uiteraard ook de Chinese Naakthond. Wendy is inmiddels aspirantgroepskeurmeester van FCI-9, dit is de rasgroep van de Gezelschapshonden en nog een aantal andere rassen. Maikel heeft al veel rassen in FCI-1 en FCI-5, de Herdershonden en Veedrijvers en de rasgroep van de Spitzen en Oertypen. Zelf fokt hij samen met zijn moeder de Welsh Corgi Pembroke – Limbonsnest kennel.

Naast de Chinese Naakthond fokken wij ook met de Golden Retrievers en sinds een aantal jaren hebben wij het Markiesje erbij. Het Markiesje een Nederlands ras, ook wel het zwarte Spioentje. Heb jarenlang een trimsalon gehad en ook hier in Groningen geven wij weer showtraining op onze hondenschool (gespecialiseerd in alles rond en om het showen) – www.showdogcentre.

Een passie dat is het zeker, de Chinese Naakthond!!!